Johan Landsbergen

De huidige lockdown, jarenlange ervaring in de horeca en een persoonlijke wens komen samen in VisVanJohan, de nieuwe Vishandel van Johan Landsbergen. VisVanJohan gaat écht verse vis thuisbezorgen op Schouwen-Duiveland. Deze belofte van vers is helder: “De vis die je op vrijdag thuis ontvangt, heeft donderdag nog gezwommen.”

In het beroep als kok in binnen- en buitenland is er bij Johan een verregaande interesse in vis ontstaan. De eigenaar van Strandpaviljoen Zuid Zuid West heeft hierdoor ook met talloze verschillende visboeren, importeurs en handelaren gewerkt: “De kwaliteit van de leveranciers loopt erg uiteen. De zoektocht naar de beste leverancier heeft wel een tijdje geduurd.” Ook de persoonlijke wens van Johan speelde mee: “Als ik zelf vis ga halen bij een willekeurige visboer, weet je door verschillende factoren niet zeker hoe vers die vis is. Visboeren hebben te maken met voorraden waardoor de belofte van dagvers niet gemaakt kan worden.”

Verschillende trends uit deze jaargang komen samen in VisVanJohan. De toenemende behoefte naar verse producten die tot aan de huisdeur worden bezorgd is in deze corona-periode een welkom voordeel, naast dat er lokale en duurzame keuzes gemaakt worden. Zo wordt het grootste deel van het assortiment in de Zeeuwse regio gevangen, en duurzaam verpakt. Kwaliteit staat hierbij altijd wel voorop, aldus Landsbergen. De regionale vloot komt vanuit de vismijnen in Colijnsplaat, Yerseke, Vlissingen en Zeebrugge. Hier worden verschillende vangsttechnieken gebruikt, om ook op het water zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Buiten het vaste assortiment om wordt de online webshop ook geüpdatet met seizoensgebonden vis. “Deze periode is bijvoorbeeld de Zeetong van goede kwaliteit.” Landsbergen geeft aan dat er 3 factoren het belangrijkste zijn bij VisVanJohan: “Kwaliteit, service en prijs. In die volgorde.” Bestellen kan online op maandag tot en met donderdag tot 18:00, de levering is vrijdagmiddag. “Op donderdag zwemt de vis nog, in het weekend geniet u er thuis van.” Besluit Landsbergen.