Vragen over Vis

Hoeveel vis heb ik nodig per persoon?

Visfilet Voor visfilet kunt een hoeveelheid aanhouden van 200 gram per persoon.

Hele vis Als u een hele vis bereid houdt dan ongeveer 320-360 gram aan per persoon.

Kreeft- en andere schelpdieren, met schaal Hiervoor kunt u ruwweg 500 gram per persoon rekenen, mosselen daarentegen hebben meer schaal en daarvan heeft u ongeveer 1 kilo per persoon nodig.

Hoe wordt de vis verpakt & geleverd?

Afhankelijk van het gekozen product onderzoeken wij wat de beste verzendwijze is aan u. Wij werken met dagverse vis welke gekoeld wordt door koelelementen. Hiervoor zijn wij uiteraard afhankelijk van seizoen en vangst, vis is immers een natuurproduct.

Wij besteden veel zorg en aandacht aan het verpakken van uw bestelling zodat de kwaliteit en versheid optimaal behouden blijft. Wij verpakken onze vis individueel in een verpakking, waarna deze gekoeld worden in een speciale isolerende koelverpakking. De doos heeft een uitneembare isolerende binnenlaag welke u later eventueel kunt hergebruiken als koeltas. Onze verpakkingen bevatten geen piepschuim en zijn milieubewust.

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Als u tot en met donderdag voor 18.00 uur besteld wordt de bestelling de volgende dag (vrijdag) tussen 16.00 en 19.00 gekoeld en nauwkeurig verpakt bij u thuisbezorgd.

Wij leveren uw bestelling zelf persoonlijk bij u af. Wanneer u niet thuis blijkt te zijn zetten wij uw bestelling voor de deur en zullen een foto maken ter bevestiging van de levering van uw bestelling. Reclameren of terugstorten van de betaling is niet meer mogelijk.

Bezorgkosten en minimale bestelling

De minimale bestelling bedraagt 25 euro

Visvanjohan.nl levert en bezorgt verse vis uitsluitend op Schouwen-Duiveland!

 

Hoe lang kan ik mijn vis na bezorging nog bewaren?

Wij leveren uw vis super vers! Dat wil zeggen dat verse vis de dag ervoor nog in zee heeft gezwommen.

Hoe bewaar ik mijn verse vis?

Bewaar de vis in de koelkast tussen 2 en 7 ºC. We verpakken onze vis altijd goed in sterke folie, maar bij voorkeur onder in de koelkast bewaren, zodat de verpakking niet kan lekken op andere producten.

Hoe bewaar ik schaal- en schelpdieren?

De schelp en schaaldieren komen de dag van afleveren pas uit de bassins.

Schelpdieren
Onder druk bewaren, zodat de schelpen niet open kunnen gaan. Bij voorkeur in het netje waarin ze zitten, zo zitten ze dicht tegen elkaar aan. Als het netje al open is, gewicht erop leggen zodat ze niet open kunnen gaan.

Scheermessen
Bewaar de scheermessen in de koelkast bedekt met een vochtige doek (zodat ze niet dood gaan) en met een elastiek erom heen, zodat ze niet open gaan.

Coquilles en oesters
Met de bolle kant naar onder bewaren, anders loopt het water eruit.

Tot consumptie moeten de schaal- en schelpdieren levend zijn. Zo niet, dan niet eten! U kunt testen of ze nog leven door een tik op de schelp te geven. Als de schelp sluit, leeft het dier nog.